buitenland

Honderden arrestaties bij AfD-congres

Door ANP - 30 april 2016

STUTTGART (ANP) – Voor het begin van het partijcongres van het populistische Alternative für Deutschland (AfD) in Stuttgart is het zaterdag tot schermutselingen gekomen tussen demonstranten en de politie. Ongeveer vierhonderd betogers zijn in hechtenis genomen, aldus de politie.

De politie sprak van meerdere honderden gewelddadige linksautonomen, die met ijzeren staven en houten latten op het partijcongres waren afgekomen. Ze probeerden een parkeergarage te blokkeren en staken autobanden in brand, zei een politiewoordvoerder. Volgens een ooggetuige heeft de politie pepperspray gebruikt.

De politie heeft meer dan duizend man ingezet om confrontaties tussen AfD-leden en linkse demonstranten te voorkomen. Ook waterkanonnen zijn beschikbaar. Voor het partijcongres hebben zich meer dan 2000 AfD-leden aangemeld.