buitenland

Hulp gevraagd bij zoektocht ‘man met hoed’

Door ANP - 07 april 2016

BRUSSEL (ANP) Het Belgische Openbaar Ministerie roept de hulp in van het publiek in de zoektocht naar ‘de man met de hoed’. Dat is de man die op 22 maart met een bagagetrolley vol explosieven op het vliegveld van Brussel liep naast de twee terroristen die zich daar opbliezen.

De route die de man met het vissershoedje nam nadat hij het vliegveld verliet is gereconstrueerd door de politie. Die roept nu iedereen op die foto’s of videobeelden heeft waarop de man mogelijk te zien is contact op te nemen. Ook getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De verdachte droeg ook een lichtgekleurde regenjas, die hij nadat hij door Zaventem was gewandeld wegwierp. Dat was een klein uur na de aanslagen. De politie zoekt mensen die de jas hebben gevonden of daar iets over weten. Het kledingstuk ,,is belangrijk voor het onderzoek en kan belangrijke sporen bevatten”.

De man is ongeveer twee uur na de aanslagen voor het laatst vastgelegd op camerabeelden. Het hemd dat hij onder de jas droeg is vermoedelijk lichtblauw met donkere ellebooglappen. Hij droeg verder een donkere broek en bruine schoenen met witte zolen.

,,Elke tip, hoe klein ook, kan belangrijk zijn voor het verdere onderzoek”, aldus de politie in een opsporingsbericht. Vorige week waren er al 51 tips binnengekomen over de bebrilde voortvluchtige.