buitenland

Inval bij Mossack Fonseca in Panama

Door ANP - 13 april 2016

PANAMA-STAD (ANP/DPA) – De autoriteiten in Panama hebben een inval gedaan bij juridisch adviesbureau Mossack Fonseca. Daar moet uit blijken of het bedrijf is gebruikt voor illegale activiteiten, liet de openbaar aanklager dinsdag (lokale tijd) weten.

Het is nog onduidelijk wat de actie heeft opgeleverd. Een dag eerder werd al een inval gedaan bij een kantoor van Mossack Fonseca in Peru. Daar werden onder meer documenten in beslag genomen. De Peruaanse belastingdienst liet toen weten onderzoek te doen naar mogelijke belastingontwijking en fraude.

Het Panamese bedrijf staat in het middelpunt van de commotie rond de Panama Papers. Samenwerkende internationale kranten, waaronder in Nederland Trouw en FD, gebruiken de uitgelekte administratie van Mossack Fonseca voor onthullingen over belastingparadijzen.