buitenland

‘IS-leden beramen aanslagen in Zweden’

Door ANP - 26 april 2016

STOCKHOLM (ANP) – Leden van de terreurbeweging Islamitische Staat bevinden zich in Zweden en zijn van plan daar een aanslag te plegen. Volgens de Zweedse krant Expressen, die zich beroept op bronnen bij de Zweedse veiligheidsdienst Spo, bevinden zeven of acht extremisten zich momenteel in het land.

De terreurbeweging heeft het volgens de berichten gemunt op zogenoemde zachte doelwitten – burgers – in Stockholm, maar of de terroristen de hoofdstad al hebben bereikt is onbekend.

De Zweedse autoriteiten zouden zijn getipt door collega’s in Irak. De Spo heeft de berichten nog niet bevestigd, maar zegt de dreiging niet te kunnen uitsluiten. ,,Op dit moment zijn we informatie en inlichtingen aan het vergaren en aan het coördineren met onze nationale en internationale partners”, zei een Spo-woordvoerder tegen persbureau TT.