buitenland

John Kerry meest bereisde minister van BuZa

Door ANP - 07 april 2016

MANAMA (ANP) – John Kerry heeft een record gebroken. Hij is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken die het meest gereisd heeft.

Kerry brak het record toen hij woensdag aankwam in de Golfstaat Bahrein, meldt CNN donderdag. Daarmee heeft hij 1.706.000 kilometer gereisd, circa 1500 kilometer meer dan de vorige recordhoudster, Condoleeza Rice, die onder George W. Bush diende.

Kerry heeft meer dan 2300 uur (circa 96 dagen) in de lucht doorbracht sinds hij in februari 2013 aantrad. Al met al zat hij op 467 dagen in een vliegtuig.

Kerry’s voorganger Hillary Clinton heeft nog steeds het record van het grootste aantal landen dat ze tijdens haar bewind bezocht, 112. Kerry is ‘maar’ naar tachtig landen geweest. Kerry is echter nog niet aan het einde van zijn termijn. Komende week bezoekt hij Japan.