buitenland

‘Luchtaanval op ziekenhuis werk van Syrië’

Door ANP - 28 april 2016

WASHINGTON (ANP) – De bloedige luchtaanval op een ziekenhuis in het Syrische al-Quds is uitgevoerd door de Syrische luchtmacht. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag verklaard. Er waren in geen geval militairen van de coalitie onder leiding van de VS bij betrokken, aldus het departement.

Door de luchtaanval op het hospitaal in het deel van de Syrische stad Aleppo dat in handen is van de rebellen, kwamen zeker 27 mensen om het leven, onder wie drie kinderen. Volgens de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen, die het hospitaal steunde, zijn ten minste veertien patiënten en stafleden gedood, onder wie drie dokters.

Het Witte Huis veroordeelde de reeks luchtaanvallen op Aleppo en toonde zich ,,vooral ontzet” door de aanval op het ziekenhuis. In totaal kwamen alleen al in de laatste 24 uur zeker zestig mensen door luchtaanvallen in de stad om.