buitenland

Manager Trump niet vervolgd

Door ANP - 14 april 2016

JUPITER (ANP/RTR) – De campagnemanager van Donald Trump die vorige maand werd aangeklaagd, wordt niet vervolgd. Daarover schrijft de website Politico woensdag (lokale tijd) op basis van anonieme bronnen. De 41-jarige Cory Lewandowski werd aangeklaagd wegens geweldpleging tegen een journalist.

Lewandowski zou een journaliste van de conservatieve website Breitbart opzettelijk hardhandig bij haar arm hebben gepakt om haar bij Trump weg te trekken. Michelle Fields probeerde de Republikein een vraag te stellen toen hij na een persconferentie op 8 maart wegliep.

Volgens Politico maakt de politie in Florida het besluit donderdagmiddag bekend.

Trump zei eerder al achter zijn campagnemanager te staan. ,,Meneer Lewandowski is absoluut onschuldig.”