buitenland

Mars tegen Terreur in Brussel

Door ANP - 18 april 2016

BRUSSEL (ANP) – Naar schatting meer dan 7000 mensen hebben zondag in Brussel een Mars tegen Terreur en Haat gehouden. De optocht ging van start aan het Noordstation in de Belgische hoofdstad. Via onder meer de wijk Molenbeek en de Beurs voerde de route naar het Fontainasplein.

In Molenbeek sloten zich volgens Belgische media ongeveer 1500 mensen aan bij de optocht. Er zijn geen incidenten gemeld. Veel deelnemers droegen witte rozen of de Belgische driekleur.

De organisatie zei van tevoren ongeveer 15.000 deelnemers te verwachten, maar dat aantal werd niet gehaald. Meer dan 160 organisaties zijn bij de mars betrokken geweest. Zij schatten het aantal deelnemers op 10.000. Op het Fontainasplein zijn ook nabestaanden van de omgekomen slachtoffers van de aanslag op luchthaven Zaventem aan het woord gekomen.

Het initiatief voor de mars ontstond kort na de bloedige aanslagen in Brussel van 22 maart. Daarbij vielen 32 doden. De mars stond in eerste instantie gepland voor 27 maart, maar werd vanwege een ,,mogelijke dreiging” afgelast.