buitenland

Metroverkeer Brussel volgende week normaal

Door ANP - 06 april 2016

BRUSSEL (ANP) – De Brusselse metro rijdt in de loop van volgende week weer volgens schema. Dat kondigden premier Charles Michel en minister-president van Brussel Rudi Vervoort woensdag aan op een persconferentie.

Nog onduidelijk is of de dienstregeling geleidelijk wordt hervat. Sowieso gaan politieagenten en militairen samen patrouilleren bij de stations. Momenteel zijn nog dertig van de 69 stations gesloten en wordt na 19.00 uur niet meer gereden.

Het normale leven in de hoofdstad moet zo veel en snel als mogelijk worden hervat na de menselijke tragedie van 22 maart op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek, aldus Michel. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen maken bekend hun vluchten vanaf Brussels Airport te hervatten, voegde hij daaraan toe.