buitenland

Minister onder vuur om ‘dansende moslims’

Door ANP - 18 april 2016

BRUSSEL (ANP) – De uitspraak van de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dat ,,een significant deel van de moslimgemeenschap danste naar aanleiding van de aanslagen” in Brussel, levert hem forse kritiek op.

,,Terroristen zijn slechts een puist. Daaronder zit een veel moeilijker te behandelen kanker”, liet de minister zaterdag optekenen in De Standaard.

Tijdens de Mars tegen Terreur kreeg de bewindsman zondag van diverse betogers de wind van voren. De Brusselse minister-president Rudi Vervoort zei maandag maar één geval te kennen. ,,Daar waren twee personen bij betrokken, die onmiddellijk administratief zijn aangehouden.”

Premier Charles Michel zei zondagavond dat er wel degelijk steunbetuigingen aan de daders van de aanslagen geweest zijn. De vicepremiers Alexander De Croo en Kris Peeters waarschuwden eerder voor ,,veralgemeningen’’ en ,,polarisering’’.

Meyrem Almaci,voorzitter van de groene fractie in het parlement, noemde de uitspraak ,,schofferend en stigmatiserend” voor moslimgemeenschap,