buitenland

Minitop Obama en Europese leiders

Door ANP - 25 april 2016

HANNOVER (ANP) – Angela Merkel heeft het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan de jaarbeurs van Hannover aangegrepen om maandag een minitop te beleggen. De Duitse bondskanselier heeft haar collega’s Franois Hollande (Fra), David Cameron (GBr) en Matteo Renzi (Ita) uitgenodigd voor deze informele ontmoeting in slot Herrenhausen, bedoeld om bij te praten over de laatste internationale ontwikkelingen.

Aan de orde komen onder meer het vrijhandelsverdrag TTIP, de oorlog in Syrië, het conflict in Oekraïne en de vluchtelingencrisis. De migrantenstroom uit Libië, politiek instabiel mede door de groeiende invloed van de terreurorganisatie Islamitische Staat, is een belangrijk punt van zorg.

De vijf landen hebben tijdens de top van de G20 in november in Turkije in kleine kring ook al overleg gevoerd over deze onderwerpen.