buitenland

Molenbeek stuurt broer Abdeslam de laan uit

Door ANP - 13 april 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De Brusselse gemeente Molenbeek heeft Mohamed Abdeslam ontslagen. Hij is de broer van Salah en Brahim Abdeslam, die beiden betrokken waren bij de aanslagen in Parijs.

Volgens burgemeester Franoise Schepmans hebben relativerende media-uitingen van Mohamed over de rol van Salah voor een vertrouwensbreuk gezorgd. Hij krijgt wel een ontslagvergoeding.

Mohamed Abdeslam werkte als administratief medewerker bij de Molenbeekse vreemdelingendienst, maar hij was sinds de aanslagen in Parijs in november niet meer komen werken bij de gemeente. Hij meldde zich ziek.

Brahim blies zich op in Parijs. De onlangs opgepakte Salah zou volgens zijn broer Mohamed levens hebben gered door zich niet op te blazen. ,,Als ik had gewild, waren er meer slachtoffers gevallen. Gelukkig ben ik niet zover gegaan”, zou Salah volgens zijn oudere broer hebben gezegd.