buitenland

Niet Brussel, maar Frankrijk was doel aanslag

Door ANP - 10 april 2016

BRUSSEL (ANP) – De aanslagplegers die op 13 november toesloegen in Parijs, waren van plan om nog eens toe te slaan in Frankrijk. Omdat het onderzoek ,,met grote stappen vooruitging”, werd Brussel echter het doelwit. Dat meldt het federaal parket zondag.

Volgens het parket blijkt uit ,,verschillende onderzoekselementen” dat de terreurgroep werd ingehaald door het onderzoek.

Volgens de Vlaamse omroep VRT zou terreurverdachte Mohamed Abrini hebben verklaard dat de plannen om opnieuw toe te slaan in Frankrijk werden omgegooid en versneld na de arrestatie van Salah Abdeslam op 18 maart. De terroristen voelden zich ‘opgejaagd’. Abrini werd vrijdag opgepakt in Anderlecht en bekende dat hij ‘de man met het hoedje’ is