buitenland

Oekraïense coalitie wil Groisman als premier

Door ANP - 13 april 2016

KIEV (ANP) – De Oekraïense coalitie heeft woensdag formeel ingestemd met de nominatie van parlementsvoorzitter Vladimir Groisman voor de post van minister-president. Dat zei de plaatsvervangend leider van president Petro Porosjenko’s BPP-partij woensdag.

,,De coalitie heeft Groisman als kandidaat-premier naar voren geschoven en zal dat voorstel aan de president doen”, zei Oleksej Gontsjarenko op Twitter.

De vorming van een nieuwe Oekraïense regering onder de huidige parlementsvoorzitter Groisman leek een paar dagen geleden nog twijfelachtig. Groisman zou volgens meerdere volksvertegenwoordigers van plan zijn te bedanken voor het premierschap. Hij zou geen kandidaten uit de kring van president Porosjenko in een nieuwe regering willen opnemen.