buitenland

‘Oekraïne houdt vast aan zijn EU-politiek’

Door ANP - 07 april 2016

KIEV (ANP) – De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft donderdag gezegd dat zijn land in weerwil van de uitslag van het referendum in Nederland, zal vasthouden aan zijn toenaderingspolitiek voor de Europese Unie. Dat de Nederlandse bevolking het associatieverdrag woensdag afkeurde, heeft geen invloed, zei Porosjenko in Tokio, waar hij op bezoek is.

,,Wij zullen onze beweging in de richting van de Europese Unie voortzetten”, aldus de president. Hij bagatelliseerde het belang van het referendum. De stemming in Nederland verplicht tot niets. ,,We zullen er wel over nadenken”, aldus de president.

De Oekraïense politiek is van mening dat het associatieverdrag er moet komen. Zij wil graag laten zien dat het land vorderingen heeft gemaakt sinds de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj in 2014 werd verdreven.