buitenland

Onderzoek naar antisemitisme bij Labour

Door ANP - 30 april 2016

LONDEN (ANP) – De leider van het Britse Labour, Jeremy Corbyn, laat een onafhankelijk onderzoek doen naar mogelijk antisemitisme binnen zijn partij. Labour liet zaterdag aan de BBC weten dat Shami Chakrabarti, voormalig leider van de campagnegroep Liberty, daarover de Joodse gemeenschap en andere minderheidsgroeperingen gaat benaderen.

Verder komt Corbyn met nieuwe richtlijnen voor het omgaan met racisme binnen de partij. Die worden in mei besproken tijdens een bijeenkomst van het partijkader. Volgens een verklaring van Labour wordt schriftelijk vastgelegd dat de partij ,,geen enkele vorm van racisme, inclusief antisemitisme, tolereert”.

Labour schorste donderdag ex-burgemeester van Londen Ken Livingstone, omdat die antisemitische uitlatingen zou hebben gedaan.