buitenland

Onzekerheid blijft over opening Zaventem

Door ANP - 01 april 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – Zonder akkoord met de vakbonden is het niet mogelijk de luchthaven van Brussel zaterdag weer te openen. De Belgische regering wacht het overleg tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politievakbonden af voordat er een besluit valt.

Dat heeft vicepremier Kris Peeters vrijdag gezegd na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad. Hij hoopt dat er de komende uren een akkoord wordt bereikt.

De luchthavenpolitie en de vakbonden hebben kritiek op het veiligheidsbeleid en willen dat iedereen die de vertrekhal binnenkomt wordt gescreend, evenals de bagage. De vicepremier riep de bonden op constructief mee te zoeken naar oplossingen.

De luchthaven in Zaventem liet donderdag weten technisch klaar te zijn voor een gedeeltelijke heropening na de aanslagen van 22 maart. De luchthavenpolitie presenteerde daarop een nieuw eisenpakket.