buitenland

Portugese minister treedt af na bedreiging

Door ANP - 09 april 2016

LISSABON (ANP) – De Portugese minister van Cultuur is afgetreden nadat hij op Facebook had gedreigd twee journalisten een flinke mep te verkopen. Joao Soares had het over Augusto Seabra en Vasco Pulido Valente, die de bewindsman in hun krant Publico kritisch hadden aangepakt.

,,Een flinke mep zou ze goed doen. En mij ook”, noteerde de 66-jarige bewindsman nadat hij kennis had genomen van de kritiek en de oproep in Publico om af te treden. De journalisten beschuldigden de minister onder meer van vriendjespolitiek en grof gedrag. Minister-president Antonio Costa heeft namens Soares de twee journalisten excuses aangeboden, zo melden Portugese media.

Joao Soares is de zoon van Mario Soares, die van 1991 tot 1996 president van Portugal was.