buitenland

Rellen bij protesten Frankrijk

Door ANP - 28 april 2016

PARIJS (ANP) – In diverse steden in Frankrijk is het donderdag tot gewelddadige confrontaties gekomen tussen demonstranten en politie. Tegenstanders van nieuwe arbeidswetgeving gingen volgens Franse media de straat op in onder andere Parijs, Marseille, Bordeaux en Rennes.

Onder andere in Parijs gebruikte de politie traangas om actievoerders uiteen te jagen. De schattingen van het aantal demonstranten in de Franse hoofdstad liepen uiteen van 15.000 (politie) tot 60.000 (organisatie). Zowel onder politiemensen als onder demonstranten vielen gewonden.

Actievoerders protesteren al sinds begin maart tegen de nieuwe wet. Die maakt het voor werkgevers onder andere mogelijk flexibeler werktijden in te voeren en mensen makkelijker te ontslaan. Ook zou de wet leiden tot lagere ontslagvergoedingen.