buitenland

Rusland en VS spreken ‘stilte’ af in Syrië

Door ANP - 29 april 2016

MOSKOU (ANP) – Rusland en de Verenigde Staten hebben een ,,regime van stilte” in Syrië afgesproken dat vrijdag om middernacht moet ingaan. Dat meldt het persbureau RIA-Novosti op gezag van een diplomatieke bron.

De term werd eerder gebruikt voor een staakt-het-vuren in Oekraïne.

Moskou en Washington zullen toezien op het akkoord, dat geldt voor delen van de provincie Latakia en de voorsteden van Damascus. In Damascus geldt het akkoord voor 24 uur, in Latakia voor 72, aldus RIA. Het akkoord zou ook voor Aleppo gelden, maar het is niet duidelijk voor hoe lang.

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin liet vrijdag weten dat Rusland open staat voor contacten met alle landen die het Syrische vredesoverleg in Genève willen voortzetten, met name de VS.