buitenland

Rusland verdedigt onderschepping VS-vliegtuig

Door ANP - 30 april 2016

MOSKOU (ANP/RTR) – Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft vrijdag een Amerikaans toestel boven de Baltische Zee onderschept, omdat die zijn transponder had uitstaan. Die is nodig om een vliegtuig te kunnen identificeren.

,,Alle vluchten van Russische vliegtuigen worden uitgevoerd in overeenstemming met de internationale regels voor het gebruik van het luchtruim”, zo verdedigde het Russische ministerie van Defensie zaterdag de onderschepping.

Het Pentagon zei eerder dat het Amerikaanse verkenningstoestel een routinevlucht uitvoerde in het internationale luchtruim en dat een Russisch SU-27 gevechtsvliegtuig het op een ,,onveilige en onprofessionele” manier had benaderd. CNN meldde dat de Russische jet tot op ongeveer honderd voet (dertig meter) van het Amerikaanse vliegtuig was gekomen en in een draai om het toestel was gevlogen.