buitenland

Schrijver Martin Gray dood in woning in Ciney

Door ANP - 25 april 2016

CINEY (ANP) – De Frans-Amerikaanse schrijver Martin Gray is in de nacht van zondag op maandag dood gevonden in zijn woning in het Belgische Ciney. Dat meldde het parket van Namen. Volgens tv-zender RTL-TVI werd de 93-jarige Gray in zijn zwembad aangetroffen. De lijkschouwer moet het lichaam nog onderzoeken, ,,maar voorlopig is er niets verdachts”, aldus het parket.

Martin Gray, in 1922 in Warschau geboren als Mietek Grayewski, is vooral bekend om zijn autobiografisch boek ‘Uit naam van al de mijnen’, waarin hij vertelt hoe hij zijn hele familie verloren heeft in de naziconcentratiekampen en over hoe in 1970 zijn Nederlandse vrouw en vier kinderen omkwamen bij een bosbrand in de Cte d’Azur. Zelf slaagde Gray er als een van de zeer weinigen in te ontsnappen uit het vernietigingskamp Treblinka.