buitenland

Supermarkten België eisen eind wegblokkades

Door ANP - 05 april 2016

BRUSSEL (ANP) – Supermarkten in België eisen dat vrachtwagenchauffeurs die tegen de kilometerheffing protesteren stoppen met hun wegblokkades. De bevoorrading komt in het gedrang, waarschuwt brancheorganisatie Comeos dinsdag.

Sinds vrijdag blokkeren chauffeurs snelwegen en bedrijventerreinen in Wallonië in de hoop vrijstellingen van de heffing te kringen. Veel bevoorradingspunten zijn niet bereikbaar. Comeos vindt dit ,,onaanvaardbaar’’ en wil dat de overheid ingrijpt.

Supermarktketen Colruyt Group meldt dat de blokkades van de distributiecentra in Ollignies en Gellingen ,,aanzienlijke commerciële schade” veroorzaken. ,,En het wordt met het uur moeilijker.’’

Ook restaurantketens bleven maandag en dinsdag dicht wegens bevoorradingsproblemen, aldus Comeos. Belgische werkgeversorganisaties en een deel van de transportsector hebben al protest aangetekend tegen de ,,wilde” wegblokkades.