buitenland

Syrische vluchtelingen geland in Hannover

Door ANP - 04 april 2016

HANNOVER (ANP) – De uitwisseling van Syrische oorlogsvluchtelingen als resultaat van de overeenkomst tussen de EU en Turkije is op gang gekomen. Op het vliegveld van Hannover kwamen maandag de eerste twee vliegtuigen uit Istanbul aan met zes families, die door de hulporganisatie van de Verenigde Naties UNHCR waren geselecteerd op urgentie.

Het gaat in totaal om 32 vrouwen, mannen en kinderen. Ze zijn per bus naar een opvangkamp in de buurt van Göttingen gebracht. Steden en gemeentes in Nedersaksen zullen zich vervolgens over de Syrische gezinnen ontfermen.

De politie en medewerkers van de Duitse migratie- en vluchtelingendienst BAMF ontvingen de asielzoekers. Volgens woordvoerster Corinna Wicher was de eerste groep van zestien Syriërs erg opgewonden en ook wat angstig. De families hadden vorige week te horen gekregen dat ze naar Duitsland zouden gaan.