buitenland

Vluchtelingen bestormen Macedonische grens

Door ANP - 10 april 2016

ATHENE (ANP) – Honderden vluchtelingen hebben zondagochtend in Griekenland bij Idomeni de grensovergang met Macedonië bestormd. De wanhopige mensenmassa rende over een veld naar het hek op Macedonische bodem en wierp stenen. De Macedonische veiligheidstroepen aan de grens gebruikten onder andere traangas en rubber kogels om de menigte te weren.

Volgens Artsen zonder Grenzen, die bij de grens teams aan het werk heeft, vielen tientallen gewonden door het gebruik van traangas en rubber kogels. De meesten hadden last van ademhalingsproblemen. De organisatie verspreidde via Twitter foto’s van gewonden die werden behandeld.

Bij de grenspost verblijven al wekenlang naar schatting 11.000 vluchtelingen. Maar de Macedonische autoriteiten houden de afscheiding strikt gesloten en laten niemand toe. De leefomstandigheden voor de verzamelde migranten in Idomeni zijn bijzonder slecht.