buitenland

Zaventem weer bereikbaar na sein veilig

Door ANP - 12 april 2016

BRUSSEL (ANP) – De toegangsweg naar Brussels Airport, die dinsdag aan het eind van de middag op politiebevel werd afgesloten, is weer open. Er was een verdacht voertuig gesignaleerd, maar de kust is volgens de luchthaven weer veilig.

De politie had alarm geslagen omdat zij het kenteken van een auto op de toegangsweg als verdacht herkende. Explosievendeskundigen werden opgetrommeld en een ruim gebied rondom het voertuig werd afgezet.

Het vliegveld in Zaventem had kort daarvoor laten weten dat geen luchtverkeerscontrole mogelijk is omdat luchtverkeersleiders in België hun werk hebben neergelegd. Daardoor vertrekken of landen momenteel geen vluchten. Volgens een woordvoerder van luchtverkeersleider Belgocontrol gaan in de avond dertig vluchten wel door.