buitenland

Zelfmoordaanslag in noordwesten Turkije

Door ANP - 27 april 2016

ANKARA (ANP) – De Turkse stad Bursa is woensdag getroffen door een zelfmoordaanslag. Dertien mensen raakten gewond, maar geen van hen verkeert in kritieke toestand, zei minister van Volksgezondheid Mehmet Muezzinoglu. Een bron bij de veiligheidsdiensten zei dat de aanslag werd gepleegd door een vrouw. De staatstelevisie meldde eerder dat er sprake was van een gasexplosie.

De dader blies zich op in de buurt van de grootste moskee van de stad, zeiden bronnen bij de veiligheidsdiensten. Het is al de vijfde zelfmoordaanslag dit jaar in een grote Turkse stad, na eerder twee in Istanbul en twee in Ankara. Sommige aanslagen waren het werk van terreurbeweging Islamitische Staat, voor andere houdt de regering Koerdische bewegingen verantwoordelijk.