buitenland

91-jarige overreden door trein en overleeft

Door ANP - 27 mei 2016

LANGWEDEL (ANP/DPA) – Een 91-jarige vrouw is vrijdag met haar rollator bij het oversteken van het spoor in Nedersaksen door een trein overreden en overleefde dit wonderbaarlijk. De bejaarde raakte slechts licht gewond bij het ongeval bij station Langwedel, zei een woordvoerder van de politie in Bremen.

Beambten van het station zeiden dat de vrouw al sinds jaren haar weg bekortte door op dit punt het spoor over te steken. Toen ze dit keer bij het oversteken de naderende trein zag aankomen, gooide ze zich plat tussen de rails op de grond. Volgens de verblufte politieagenten had de treinmachinist niets gemerkt toen hij met een snelheid van 160 kilometer per uur over de vrouw raasde.

Wel had de machinist een geluid waargenomen. Toen hij bij de volgende halte poolshoogte nam, vond hij delen van de rollator. De man kreeg prompt een shock en was niet in staat verder te rijden.

De bestuurder van een andere trein zag in het spoor de vrouw liggen en waarschuwde de hulpdiensten. De 91-jarige dame werd met kneuzingen naar een ziekenhuis gebracht.