buitenland

Aardverschuiving kost acht mensen het leven

Door ANP - 09 mei 2016

PEKING (ANP) – De aardverschuiving in de Chinese provincie Fujian heeft inmiddels van acht mensen het leven gekost. 33 personen zijn nog vermist. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt, meldt het Chinese persbureau Xinhua. Hulpverleners hebben dertien gewonden weten te redden.

Na hevige regenbuien trof zondagochtend een grote aardverschuiving een bouwplaats in Taining. Naar schatting zakte 100.000 kubieke meter modder en stenen een helling af en bedolf een elektriciteitscentrale die daar wordt gebouwd. In eerste instantie werden 34 mensen vermist. Dat aantal liep zondag op naar 41.

In hetzelfde gebied raakten in december door een aardverschuiving 77 mensen bedolven onder de modder. Destijds kregen de ingenieurs ervan langs die het niet zo nauw hadden genomen met de veiligheidsregels. Meerdere mensen werden toen door de politie aangehouden.