buitenland

Acht arrestaties bij bijeenkomst Trump

Door ANP - 26 mei 2016

ANAHEIM (ANP) – Bij een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Californische plaats Anaheim zijn acht mensen opgepakt bij betogingen tussen voor- en tegenstanders van de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat, meldt CNN. Onder de arrestanten was een minderjarige.

De bijeenkomst verliep, in vergelijking met een dag eerder, redelijk rustig. In Albuquerque in New Mexico bekogelden betogers agenten met stenen en flessen. Daarbij raakten enkele agenten gewond. Honderden mensen probeerden daar het conventiecentrum waar Trump sprak te bestormen.

Naar aanleiding van de schermutselingen die met een bezoek van Trump gepaard gaan, had de politie in Anaheim zich goed voorbereid, meldt een politiechef. Zeker 150 politiebeambten stonden klaar om in te grijpen.