buitenland

Activisten gooien taart naar Linke-leidster

Door ANP - 28 mei 2016

MAAGDENBURG (ANP) – De fractievoorzitter in de Bondsdag van de Duitse oppositiepartij Die Linke, Sahra Wagenknecht, is zaterdag bekogeld met een taart tijdens de landelijke partijdag in Maagdenburg. De lekkernij werd naar haar geworpen door een groepje activisten die zich het antifascistische initiatief ,,taarten voor mensenvijanden” noemen.

Wagenknecht zat op de eerste rij aandachtig te luisteren naar de speech van partijchef Bernd Riexinger toen de activisten toesloegen. Daarna liepen zij joelend door de zaal om pamfletten uit te delen.

De bekogelde fractievoorzitter heeft veel kritiek vanuit haar eigen partij gekregen door uitspraken over vluchtelingen en de grenzen van de opvangcapaciteit in Duitsland. Ze werd volgens Duitse media na het incident afgeschermd en buiten de zaal gebracht.