buitenland

Advocaat Abdeslam staat ook slachtoffers bij

Door ANP - 12 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische strafpleiter Sven Mary die terreurverdachte Salah Abdeslam bijstaat, gaat zich ook inspannen voor de belangen van enkele slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

Abdeslam, een 26-jarige Belg, is een van de daders van de aanslagen op 13 november in Parijs. Hij wist te ontkomen en werd uiteindelijk vrijdag 18 maart ingerekend in het Brusselse Molenbeek.

Enkele dagen later, op 22 maart, bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem en een ander blies zichzelf op in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 Mensen kwamen om, meer dan driehonderd raakten gewond.

Abdeslam is uitgeleverd aan Frankrijk. Hij is niet formeel aangeklaagd voor de terreuraanslagen in Brussel. Mary is officieel nog steeds een van de advocaten van Abdeslam, maar is sinds diens uitlevering aan Frankrijk veel minder betrokken bij het dossier.