buitenland

Belager Brusselse hoofdcommissaris meldt zich

Door ANP - 25 mei 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De man die verdacht wordt van het neerslaan van de Brusselse hoofdcommissaris van politie heeft zich woensdag bij de politie gemeld. De politie had een foto van de verdachte verspreid in de hoop dat iemand de man zou herkennen.

De verdachte zou Pierre Vandersmissen dinsdag tijdens de in rellen ontaarde demonstratie in Brussel op het achterhoofd hebben geslagen. De klap velde Vandersmissen onmiddellijk. Nadat de commissaris door zijn dienders was ontzet, moest hij aan een hoofdwond worden behandeld.

De beelden van de aanval op Vandersmissen deden het afgelopen etmaal de ronde op sociale media. De aanvaller, die een rood t-shirt, rode sjaal en rood petje droeg, zou een vakbondslid zijn. Linkse actievoerders klagen al langer over de commissaris, die hen in het bijzonder op de korrel zou nemen.

Bij de opstootjes van dinsdag raakten nog een tweede politieman en enkele demonstranten gewond. De politie verrichtte een twintigtal arrestaties.