buitenland

Belgische ‘Rijksvoorlichtingsdienst’ bepleit

Door ANP - 12 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – België moet een eigen ‘Rijksvoorlichtingsdienst’ krijgen. Daarvoor pleit de Belgische staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem.

De communicatie van de Belgische overheden naar de buitenwereld en zeker naar internationale media is niet altijd optimaal, stelt hij. De Crem wil dan ook naar Nederlands voorbeeld een officiële communicatiedienst opzetten. ,,We moeten op een meer adequate, meer transparante manier communiceren.” Volgens De Crem is het belangrijk meer controle te hebben over de boodschap ,,omdat als die eenmaal is verspreid, snel de hele wereld rondgaat en moeilijk nog bij te sturen valt”.

In Nederland verzorgt de Rijksvoorlichtingsdienst (de RVD) onder meer de woordvoering van de minister-president en het kabinet. Ook is de RVD verantwoordelijk voor de voorlichting over het Koninklijk Huis.