buitenland

Blauwe diamant voor 51,3 miljoen euro geveild

Door ANP - 18 mei 2016

GENVE (ANP) – Een grote en zeldzame blauwe diamant is woensdagavond geveild voor het recordbedrag van omgerekend bijna 51,3 miljoen euro. De zogenoemde Oppenheimer Blue is de grootste blauwe en meest kostbare diamant die ooit op een veiling is aangeboden, meldde veilinghuis Christie’s.

De opbrengst van het juweel van 14,62 karaat werd door Chistie’s tussen de 33,9 en 40,1 miljoen euro geschat. Uiteindelijk telde de koper, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, fors meer neer. De verkoop volgde op een 20 minuten durende strijd tussen twee bieders die via de telefoon meededen.

Het voormalige wereldrecord werd gevestigd door de veiling van een andere spectaculaire blauwe diamant. De ‘Blue Moon’ leverde in november vorig jaar 45 miljoen euro op tijdens een verkoop door Sotheby’s.