buitenland

Brand Spaans bandenkerkhof onder controle

Door ANP - 14 mei 2016

MADRID (ANP) – De brandweer heeft de brand die vrijdag uitbrak in een grote opslagplaats van gebruikte autobanden in Spanje onder controle. De rook is ook niet meer zo giftig, zodat duizenden inwoners die een woonwijk in de stad Seseña moesten verlaten zaterdag weer naar hun huizen mogen terugkeren.

De inwoners wordt wel aangeraden, ramen en deuren gesloten te houden.

Op het autobandenkerkhof lagen naar schatting 5 miljoen gebruikte banden. Hoewel de vereiste vergunningen ontbraken en de opslag al meer dan tien jaar geleden illegaal werd verklaard, ondernamen de autoriteiten niets om het depot op te ruimen. Dat lag ook aan het feit dat de dump op de grens van twee provincies ligt en de autoriteiten het niet eens konden worden over te nemen maatregelen.