buitenland

Brandbrief Idomeni over migranten

Door ANP - 12 mei 2016

ATHENE (ANP) – De inwoners van het Griekse Idomeni bij de grens met Macedonië zijn het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij hun dorp zat en eisen dat de Griekse regering maatregelen neemt. In een brandbrief klagen de inwoners over diefstallen en vandalisme door vluchtelingen en bandeloosheid in het kamp.

,,Dagelijks komt het tot diefstallen en vandalisme”, schrijven de inwoners, aldus Griekse media. De brief is gericht aan de minister van Veiligheid Nikos Toskas. In een gebied bij Idomeni, waar zo’n 300 (telling 2011) mensen wonen, verblijven al enkele maanden zo’n 11.000 ontheemden. Zij willen via Macedonië Europa in maar dat land heeft zijn grens gesloten.

De migranten komen volgens de bewoners van Idomeni ,,ongecontroleerd” het dorp binnen om daar schade aan te richten. Volgens de bewoners doet iedereen in het vluchtelingenkamp maar wat ‘ie wil en is sprake van een gevaarlijke onhygiënische situatie.