buitenland

Buhari wil dat Chibok-meisje school afmaakt

Door ANP - 19 mei 2016

ABUJA (ANP/RTR) – De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari vindt het belangrijk dat de tiener die als eerste van een grote groep ontvoerde schoolmeisje wist te ontsnappen aan de islamitische extremisten van Boko Haram haar opleiding afmaakt. Dat zei hij donderdag na een ontmoeting met het nu negentienjarige meisje dat twee jaar geleden met meer dan tweehonderd anderen werd weggesleept uit de stad Chibok.

,,Amina moet de kans krijgen terug te gaan naar school”, zei Buhari na zijn ontmoeting met Amina Ali Darsha Nkeki, die vergezeld werd door haar moeder. Militairen troffen haar dinsdag met haar vier maanden oude baby aan in de buurt van Damboa.

De man die beweerde haar echtgenoot te zijn is gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van Boko Haram. De Nigeriaanse autoriteiten hopen dat de twee waardevolle informatie kunnen verschaffen om ook de andere gekidnapte vrouwen terug te vinden en de verantwoordelijke terreurorganisatie te bestrijden.