buitenland

Canada verbiedt discriminatie transgenders

Door ANP - 17 mei 2016

OTTOWA (ANP) – De Canadese regering heeft dinsdag een wetsvoorstel ingediend om transgenders te beschermen tegen discriminatie. Premier Justin Trudeau zei dat alle Canadezen het recht hebben een leven te leiden zonder stigmatisering en vervolging.

Met het wetsvoorstel wil de regering een bestaande wet uitbreiden, om op die manier ook discriminatie op basis van genderidentiteit te verbieden. Naast de uitbreiding van het discriminatieverbod kan genderidentiteit voortaan ook aanleiding zijn voor een zogenoemde haatmisdaad. Als een misdaad wordt gepleegd vanwege iemands genderidentiteit, moet een rechter dat voortaan als verzwarende omstandigheid meewegen.

Aangezien de regeringspartij de meerderheid heeft in het parlement, zal het wetsvoorstel vrijwel zeker worden aangenomen.