buitenland

Celstraf wegens ‘cocaïne-siliconen’

Door ANP - 30 mei 2016

FRANKFURT (ANP) – Een 24-jarige Colombiaanse is maandag in Frankfurt tot 2,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens smokkel van 850 gram cocaïne in speciaal daarvoor aangebrachte borstimplantaten. De ‘cocaïnesiliconen’ werden in een ziekenhuis in een urenlange operatie verwijderd, nadat ze bij aankomst op het vliegveld van Frankfurt in februari als gevolg van hevige pijn op de borst een politieagent had aangeschoten en om hulp vroeg. Uit de twee borstimplantaten kwam in totaal 850 gram cocaïne tevoorschijn, meldde de omroep van Hessen.

De vrouw zei als landarbeidster in bittere armoede te leven met drie eigen kinderen, haar moeder en acht jongere zussen. Ze wilde het onderwijs van enkele zusjes betalen met behulp van de 850 euro die ze voor de smokkel zou krijgen. Ze werd naar eigen zeggen kort voor haar vliegreis naar Europa in een privéwoning onder narcose geopereerd en kreeg borstimplantaten. Ze kreeg in het vliegtuig pijn en raakte in paniek.

De rechter sprak van een schokkende zaak, waarbij de vrouw een groot gezondheidsrisico nam. De rechtbank koos ondanks de treurige omstandigheden niet voor een voorwaardelijke straf,omdat dit een verkeerd signaal aan de drugssmokkelaars zou zijn.