buitenland

Chaotisch begin proces terreurcel Verviers

Door ANP - 09 mei 2016

BRUSSEL (ANP) – Het strafproces tegen leden van de terreurcel die begin vorig jaar in het Belgische Verviers werd opgerold, is maandag chaotisch begonnen. De rechtszaak begon later en moest veel eerder dan gepland worden stopgezet.

Het Openbaar Ministerie vervolgt zestien verdachten, maar slechts zeven zijn aanwezig. Van de anderen, die verstek laten gaan, wordt gedacht dat ze in Syrië zitten. Ook de Nederlandse verdachte, Zaid Koulliss is niet aanwezig bij het proces.

Bij de politie-inval in Verviers, vlakbij Luik, kwamen medio januari 2015 twee verdachten om het leven. Twee anderen wisten te ontkomen, onder wie de toen achttienjarige Koulliss.

De terreurcel zou politiedoelen op het oog hebben gehad voor aanslagen. De leider van dit netwerk zou Adelhamid Abaaoud zijn. Hij was een van de daders van de terreuraanslagen in Parijs in november.