buitenland

Chinees stel schrijft de grondwet even over

Door ANP - 18 mei 2016

PEKING (ANP) – Een Chinees echtpaar heeft de huwelijksnacht doorgebracht met het kopiëren van de grondwet van de Communistische Partij, een klus van 17.000 woorden. In plaats van een romantische eerste nacht besloot het stel de regering van president Xi Jinping een hart onder de riem te steken.

Dat lukte uitstekend want de foto’s van Chen Xuanchi en haar man Li Yunpeng werden op de sociale media gretig bekeken. Het echtpaar liet weten dat het aan de zelf gekozen taak prachtige herinneringen zal bewaren. De Chinese krant Global Times schreef dat de huwelijksstunt werd gesteund door de Communistische Partij.

Xuanchi en Yunpeng werken beiden bij de spoorwegen in Nanchang. Hun actie werd al een tijd geleden aangekondigd. De machtige partij, die 87 miljoen leden telt, voert een campagne voor steun voor Xi Jinping.