buitenland

Christian Kern bondskanselier van Oostenrijk

Door ANP - 17 mei 2016

WENEN (ANP) – Christian Kern is dinsdag in Wenen beëdigd tot bondskanselier van Oostenrijk. De vijftigjarige sociaaldemocraat van de SP is de dertiende naoorlogse kanselier van de Alpenrepubliek. Hij is de opvolger van Werner Faymann, die op 9 mei zijn functie onverwacht neerlegde.

Kern ziet als zijn belangrijkste tak de economie te stimuleren, waartoe hij een speciaal programma zal lanceren. Hij vindt de sfeer in zijn land te mat en wil dat Oostenrijk als economisch product weer attractief wordt. De nieuwe kanselier zegt te begrijpen dat hij daarvoor de hulp van de conservatieve coalitiepartner VP nodig heeft. Maar ook andere politieke partijen moeten meewerken om de toekomst van het land gestalte te geven, zo zei hij voorafgaand aan de beëdiging.