buitenland

Circa 90.000 man voor beveiliging EK

Door ANP - 25 mei 2016

PARIJS (ANP) – Frankrijk trommelt rond de 90.000 agenten, gendarmes, militairen en particuliere beveiligers op voor de beveiliging van het Europese kampioenschap voetbal van deze zomer. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft dit woensdag laten weten.

Van 10 juni tot 10 juli verwacht Frankrijk 24 nationale voetbalploegen en 2,5 miljoen fans die naar wedstrijden in tien stadions gaan kijken. Er komen ook plekken waar mensen die geen toegang tot het stadion hebben, op een groot scherm in de buurt de wedstrijd kunnen volgen.

Cazeneuve zei dat er een feestelijk EK moet komen. Hij waarschuwde wel dat ,,nul voorbereiding voor 100 procent risico zorgt, maar 100 procent voorbereiding het risico niet tot nul terugbrengt”. In november pleegden terroristen een reeks bloedige aanslagen in Parijs, waarbij ze ook het Stade de France in de voorstad Saint-Denis als doelwit hadden uitgekozen.