buitenland

Cyprus annuleert vredesbesprekingen

Door ANP - 24 mei 2016

ATHENE (ANP/RTR) – De president van Cyprus heeft dinsdag een geplande bijeenkomst voor vrijdag met de Turks-Cypriotische leider geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder is er geen ,,voedingsbodem” voor vredesbesprekingen.

Eerder op de dag zeiden Grieks-Cypriotische bronnen dat de Cypriotische president Nikos Anastasiadis een bezoek aan Turkije afbreekt uit woede over een schending van het protocol. Zijn toorn betrof de uitnodiging van de Turks-Cypriotische leider als staatshoofd. De Cypriotische president, die sinds maandag in Turkije is, weigerde een officieel diner georganiseerd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bij te wonen toen de Turks-Cypriotische leider Mustafa Akinci ook was uitgenodigd.

Anastasiades en Akinci zijn bezig met herenigingsgesprekken voor Cyprus als leiders van hun respectieve gemeenschappen.