buitenland

Dode bij rellen in Chili

Door ANP - 22 mei 2016

SANTIAGO (ANP/DPA) – Bij gewelddadige protesten in Chili is een man om het leven gekomen. De 71-jarige beveiliger overleed volgens Zuid-Amerikaanse media zaterdag (lokale tijd) in het ziekenhuis aan rookvergiftiging. Dat gebeurde nadat brand was uitgebroken tijdens de rellen.

Relschoppers gooiden tijdens de protesten met molotovcocktails. Meerdere gebouwen gingen in vlammen op, waaronder een apotheek. De rellen in de havenstad Valparaiso vielen samen met een speech van president Michelle Bachelet, die in de stad het Congres toesprak.

Bachelet zei tijdens de jaarlijkse toespraak door te willen gaan met het terugbrengen van overheidstekorten. Volgens nieuwszender TeleSUR vinden betogers dat de linkse president daarmee haar achterban in de steek laat.