buitenland

Doden bij explosie in zuidoosten Turkije

Door ANP - 13 mei 2016

DIYARBAKIR (ANP) – Een grote explosie in het zuidoosten van Turkije heeft donderdagavond aan zeker vier mensen het leven gekost. Zeventien mensen raakten gewond, van wie nog twee in levensgevaar verkeren, zeiden bronnen bij de Turkse veiligheidsdiensten.

De explosie vond plaats bij een snelweg bij het stadje Hani, op zo’n 25 kilometer van Diyarbakir, de grootste stad in de regio. Op een foto die is genomen vanuit een politiehelikopter lijkt te zien te zijn dat de ontploffing een enorme krater heeft geslagen in een veld.

De doden zijn mogelijk strijders van de Koerdische PKK-beweging. Zij waren volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken bezig explosieven in een truck te laden.

In het zuidoosten van Turkije wonen voornamelijk Koerden. Sinds de strijd tussen het leger en Koerdische militanten in het gebied vorig jaar weer oplaaide zijn honderden mensen omgekomen.