buitenland

Doden bij gewelddaden op begraafplaats Moskou

Door ANP - 14 mei 2016

MOSKOU (ANP) – Bij een massale vechtpartij op een grote begraafplaats in Moskou zijn zaterdag drie doden en twaalf gewonden gevallen. Meer dan tweehonderd mannen gingen elkaar met scheppen en stokken te lijf, zei de politie. Ook zouden er schoten zijn gelost. Rond de vijftig betrokkenen werden aangehouden.

De knokpartij deed zich voor bij de ingang van de begraafplaats Chovanskoje, in een buitenwijk in het zuidwesten van de Russische hoofdstad. Gevochten werd tussen leden van verschillende etnische bevolkingsgroepen uit Centraal-Azië en de noordelijke Kaukasus, die elkaar om lucratieve diensten op de begraafplaats naar het leven staan, zei een politiewoordvoerder tegen het persbureau TASS. Mensenrechtengroepen verweten de politie te laat te hebben ingegrepen.