buitenland

Drie doden na vulkaanuitbarsting in Indonesië

Door ANP - 21 mei 2016

JAKARTA (ANP/DPA) – Bij een uitbarsting van de vulkaan Sinabung in Indonesië zijn zaterdag zeker drie mensen omgekomen. Vier mensen verkeren nog in levensgevaar. De slachtoffers waren op de flanken van de vulkaan op het eiland Sumatra aan het werk, toen die tot uitbarsting kwam. Daarbij kwamen onder meer gloeiendhete gaswolken vrij.

De slachtoffers waren gewaarschuwd door de plaatselijke autoriteiten. Alle inwoners van het dorp dat naast de vulkaan ligt hadden geld meegekregen om ergens anders een veilig onderkomen te kunnen zoeken. ,,Toch hebben mensen besloten hun leven te wagen door terug te keren om op hun boerderijen te werken”, zei een woordvoerder van de rampendienst.

De Sinabung ontwaakte in 2010, na zo’n 400 jaar te hebben geslapen. Sinds 2013 zijn er verschillende uitbarstingen geweest. In 2014 kwamen zestien mensen om het leven bij een eruptie.