buitenland

Egyptisch leger ontving noodsignaal vliegtuig

Door ANP - 19 mei 2016

CARO (ANP) – De reddingsdienst van de Egyptische strijdkrachten heeft een noodsignaal opgevangen van het passagiersvliegtuig van EgyptAir dat in de nacht van woensdag op donderdag boven de Middellandse Zee verdween. Dat heeft een medewerker van de luchtvaartmaatschappij gezegd.

Het ging om een automatisch uitgezonden noodsignaal dat om 04.26 uur werd opgevangen. Dat was bijna twee uur nadat het toestel om 02.30 uur volgens EgyptAir op ongeveer 280 kilometer van de Egyptische kust van de radar verdween. Het had om 03.15 uur moeten landen.

Het in Parijs opgestegen vliegtuig was met 66 mensen aan boord op weg naar Caïro toen het verdween. In het laatste radiocontact met de Griekse luchtverkeersleiding vlak voordat de Airbus A320 het Egyptische luchtruim binnenvloog, had de piloot geen melding gemaakt van problemen.